Bitumen dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, is een uitstekend materiaal om platte  daken zoals, aanbouwen, veranda’s, dakkapellen of schuren mee te bedekken. Hoe hoog de prijs van het laten plaatsen van bitumen dakbedekking is hangt af van of de nieuwe laag dakleer op uw oude dakbedekking geplaatst wordt of dat totale vernieuwing noodzakelijk is. Totale vernieuwing komt bijvoorbeeld voor wanneer u direct uw platte dak wilt laten isoleren of als er al meerdere lagen dakleer over elkaar zijn aangebracht. Het geheel wordt dan te zwaar voor uw dakconstructie. Laat u adviseren door ons over wat het beste is voor uw situatie.

Soorten dakbedekking

Bitumen dakbedekking

gallery/bitumen rond
gallery/pvc 3rond

Een dakbedekking van PVC wordt in alle gevallen aangebracht met lijm en zeer hete lucht dat wordt aangebracht door middel van een mechanische föhn. Bij het aanbrengen van een PVC dakbedekking is de techniek hetzelfde.

Eigenschappen van PVC

Een dakbedekking van PVC is gemaakt van weekgemaakte PolyVinylChloride. Hierdoor heeft een PVC dakbedekking een aantal zeer sterke eigenschappen. Naast het feit dat PVC waterdicht en UV-bestendig is, biedt het ook de onderstaande kwaliteiten:

  • Milieuvriendelijk
  • Recyclebaar
  • Wortelbestendig
  • Onderhoudsvrij

 

PVC

gallery/epdm 2rond

EPDM

Een dakbedekking van EPDM is op verschillende manieren aan te brengen op uw dak. EPDM word echter het meest aangebracht door middel van lijm en dakprimer.

EPDM staat ook wel bekend als een hightech synthetisch rubber. EPDM heeft een groot voordeel en dat is dat dit materiaal op maat gemaakt wordt. Een dakbedekking van EPDM word op maat gesneden aan de hand van de door u opgegeven maten. Hierdoor past het precies op uw dak zonder dat er nog aan gewerkt hoeft te worden. Dit is anders dan bijvoorbeeld bij een dakbedekking van dakleer. Hierbij worden de rollen ter plekken bijgesneden en aangepast om uiteindelijk uw dak compleet te bedekken. Hierdoor is de kans op lekkage aanzienlijk kleiner. Een dakbedekking van EPDM is geheel onderhoudsvrij, het gehele jaar beloopbaar en volledig recyclebaar. Ook bezit EPDM een aantal kwaliteiten door de rubberen aspect van dit dakbedekking, zoals bijvoorbeeld:

  • hoge elasticiteit

  • blijvend elastisch bij temperatuurschommelingen

  • bestand tegen weers- en ozoninvloeden

  • wortelbestendig